شاید برای شما هم سوال باشد
شاید برای شما هم سوال باشد
پروتئین چه تأثیری در بدن است؟
پروتئینها اجزای مهمی در استخوان هستند، اگرچه با توجه به همهی مواد معدنی، خیلی راحتی از آنها غافل میشویم. پروتئین یک ساختمان اساسی برای ساختار بدن است، بنابراین مصرف روزانهی آن برای حفظ، بهبود و ترمیم استخوانها، غضروف و بافتهای نرم بسیار مهم است. پروتئینها همچنین نقش مهمی در هضم و عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند.
کلاژن چیست؟
پروتئینهای کلاژن، ۳۰٪ از وزن خشک استخوان را تشکیل میدهند. برای تولید کلاژن باید اسیدهای آمینه به طور منظم تامین شوند که همراه با آن به ویتامین C کافی برای ترکیب کردن آنها نیاز است.
گلوکوزامین چیست؟
گلوکوزامین یک اسید آمینه است که میتواند در غلظتهای بالا در غضروف و بافت پیوندی یافت شود. کندرویتین مادهای است که به طور طبیعی در بافتهای همبند و به عنوان یک مکمل به وجود میآید و اغلب با گلوکوزامین دریافت میشود.
میزان مصرف پروتئین نسبت به کلسیم چقدر باید باشد؟
بهعنوان یک نکتهی احتیاطی، برخی از مطالعات نشان دادهاند که وقتی فرد پروتئین زیادی را نسبت به کلسیم در طی مدت طولانی مصرف میکند، با سوزاندن پروتئین اضافی، کلسیم میتواند از استخوانها خارج شود. در حالی که پروتئین و کلسیم برای استخوانهای سالم به نظر ضروری میرسد، تحقیقات بیشتری برای تعیین میزان مصرف پروتئین توصیه شده نسبت به کلسیم و چگونگی تأثیر این دو ماده روی یکدیگر لازم است.
کمبود آهن چه تأثیری در سلامت ستون فقرات دارد؟
آهن در تولید کلاژن و در تبدیل ویتامین D به شکل فعال آن نقش دارد. همچنین یکی از اجزای هموگلوبین و میوگلوبین است، دو پروتئین که وظیفه رساندن اکسیژن در بدن را دارند، از جمله به بافتهایی که از ستون فقرات محافظت و پشتیبانی میکنند.
کمبود شدید آهن، امری شایع نیست اما میتواند منجر به کمخونی شود. به طور کلی، آهن یک ماده مغذی کلیدی نیست که به طور کلی با سلامت استخوان ارتباط داشته باشد، اما در سیستمهای دیگری که به رشد استخوان کمک میکنند نقش دارد.
آهن در بسیاری از فرآوردههای گوشتی مانند جگر، ماهی، گوشت قرمز و مرغ یافت میشود. همچنین در سبزیهای دارای برگ سبز و عدس، لوبیا، سویا، تخم مرغ و غلات کامل.
چه مکملهای غذایی برای سلامت دیسک کمر توصیه میشود؟
اگر کسی نتواند مقادیر کافی ویتامینها و برخی از مواد مغذی را از طریق خوراکیها به رژیم غذایی خود وارد کند، معمولاً میتوان مکملهای غذایی را برای تولید این مواد و جبران این کمبود مصرف کرد. همیشه قبل از تغییر چشمگیری در رژیم غذایی یا مصرف مکملهای غذایی، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
از مصرف چه غذاهایی اجتناب شود؟
مواد غذایی که باید از آنها پرهیز کرد عبارتاند از:
- گوشت قرمز
- غذای سرخ شده
- شکر، غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی یا میان وعدهها و پرهیز از اضافه کردن قند به مواد غذایی و نوشیدنیها
- روغنهای نیمه هیدروژنه – لیست مواد تشکیل دهنده مواد غذایی موجود در بسته بندی را بررسی کنید
- نان سفید، برنج سفید، ماکارونی سفید
- شیر پرچرب، لبنیات پرچرب