تشخیص دیسک کمر
تشخیص دیسک کمر
ما در ادامه به شما توضیح می دهیم از چه راهی متوجه شویم که دیسک کمر داریم
- ام آر آی (تصیربرداری تشدید مغناطیسی) :
ام آر آی یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که در آن از میدان مغناطیسی و امواج رادیوفرکانسی برای تهیهٔ تصاویری دقیق از بافتهای نرم ستون فقرات استفاده میشود. MRI برخلاف رادیوگرافی، عصبها و دیسکها را بهخوبی نشان میدهد.
در بعضی موارد مادهٔ حاجب رنگی در جریان خون تزریق میشود، البته این تزریق الزامی نیست. MRI نشان میدهد که کدام دیسک آسیب دیده است و آیا مشکل فشردگی عصب وجود دارد یا خیر.
همچنین زائدههای استخوانی، تومورهای نخاعی یا آبسه در اسکن ام آر آی دیده میشود.
روش میلوگرام در تشخیص دیسک کمر
میلوگرافی نوعی رادیوگرافی است که در آن مادهٔ حاجب به روش اسپاینال تب در کانال نخاعی تزریق میشود.
سپس فلوئوروسکوپ اشعهٔ ایکس تصاویر تشکیل شده بعد از تزریق مادهٔ حاجب را ثبت میکند. مادهٔ رنگی مورد استفاده در میلوگرافی به رنگ سفید در تصویر دیده میشود و به این ترتیب پزشک میتواند نخاع و کانال نخاعی را با جزئیات ببیند. میلوگرام تحت فشار قرار گرفتن عصب در اثر فتق دیسک، زائدهٔ استخوانی، تومور نخاعی و آبسه را نشان میدهد. گاهی اوقات سی تی اسکن بعد از میلوگرام انجام میشود.
روش سی تی اسکن (توموگرافی رایانهای)
سی تی اسکن نیز یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که در آن از پرتو اشعه ایکس و رایانه برای تهیهٔ تصاویری دو بعدی از ستون فقرات استفاده میشود.
در بعضی موارد مادهٔ حاجب در جریان خون تزریق میشود.
تصاویر سی تی اسکن بهویژه برای تأیید آسیبدیدگی دیسک مفید است.
روش رادیوگرافی
مهرههای استخوانی ستون فقرات در عکس رادیوگرافی دیده میشود و پزشک میتواند ببیند که آیا مهرهها بیش از حد به هم نزدیک شدهاند یا خیر.تغییرات آرتریتی، خارهای استخوانی یا شکستگی نیز در عکس رادیوگرافی قابل مشاهده است. البته رادیوگرافی به تنهایی برای تشخیص فتق دیسک کافی نیست.
……..
با ما در صفحه اینستاگرام درمان دیسک کمر و کانال تلگرامی درمان دیسک کمر همراه باشید .