تفاوت دیسک کمر و آرتروز کمر
آرتروز کمر چیست؟
با افزایش سن و از بین رفتن مفاصل غضروف هایی که دو مهره را از پشت بهم وصل میکند فرسوده و دچار مشکلاتی می شوند، آرتروز از جمله بیماری هایی است که معمولا در افراد بالای ۵۰ سال شایع تر است.
مشکلات آرتروز کمر به صورت تدریجی به وجود می آیند و ممکن است بیمار درد های پراکنده ای را در ستون فقرات حس کند، گاهی در برخی از افراد این درد ها در هنگام صبح بیشتر است و با راه رفتن و حرکت کمتر شود. در برخی موارد دیده شده افراد مبتلا به آرتروز تا مدت ها هیچ علائمی از خود نشان نمی دهد و نیازی به درمان اورژانسی ندارند.
روش های درمانی آرتروز کمر
با توجه به وضعیت بیما روش های درمانی متفاوتی تجویز خواهد شد، برخی از این روش ها عبارتند از:
- کاهش وزن
- فیزیوتراپی
- سرما و گرما درمانی
- تزریق اپیدورال
دیسک کمر چیست؟
در دیسک کمر معمولا غضروفی که در بین مهره ها قرار دارد دچار پارگی یا بیرون زدگی می شود. این بیرون زدگی باعث التهاب و در نتیجه فشار آمدن به عصب ها می شود. علائمی که در دیسک کمر ظاهر می شود بسیار شدید تر خواهد بود و باعث می شود اعضای دیگر مانند پا ها نیز درگیر درد شوند. دیسک کمر میتواند در سنین مختلفی ایجاد شود.
علائم دیسک کمر
افراد مبتلا به دیسک کمر معمولا دچار مشکلات زیر می شوند:
- درد در قسمت پایینی کمر
- ضعف در پاها
- انتشار درد از باسن به سمت ساق پا
- مور مور شدن و بیحسی باسن یا ساق پا
- از دست دادن کنترل روده و مثانه
روش های درمانی دیسک کمر
با توجه به وضعیت بیمار روش های درمانی متفاوتی تجویز خواهد شد، برخی از این روش ها عبارتند از:
- دارو های ضد التهاب
- دارو های شل کننده عضلانی
- فیزیوتراپی
- آب درمانی
- طب سوزنی
- تزریق در مفاصل ستون مهره ها
تفاوت دیسک کمر و آرتروز کمر
درمان این بیماری در بخش هایی با هم متفاوت است. در درمان هر دو بیماری باید التهاب برطرف شود و از روش هایی غیر تهاجمی مانند ورزش و توانبخشی کمک گرفته می شود.
در درمان دیسک کمر هدف برداشتن فشار از روی عصب هاست.
دیسک کمر و آرتروز ستون فقرات چگونه تشخیص داده میشود؟
روش های تشخیصی مختلفی برای این دو نوع بیماری وجود دارد. پزشک در وهله اول معاینه فیزیکی انجام میدهد. و سوال هایی در رابطه با زمان درد، موقعیت دقیق درد، سابقه زمین خوردن و … از شما پرسیده می شود. سپس دامنه حرکتی بررسی می شود و حتی ممکن است از ابزاری چکش مانند برای معاینه استفاده گردد.
پس از معاینه فیزیکی اگر لازم باشد تست های تشخیص مانند سی تی اسکن، ام آر آی و … تجویز می شود تا پزشک با دقیت بیشتری جزئیات را مشاهده کند.
فاکتورهای خطر در دیسک کمر و آرتروز ستون فقرات چیست؟
عوامل مختلفی میتواند باعث تشدید خطر ابتلا به دیسک کمر و آرتروز کمر شود. تعداید از این فاکتور ای عبارتند از:
- چاقی
- فعالیت جسمانی سنگین
- استعمال تنباکو
- آسیب دیدگی ناگهانی یا شدید از قبیل سقوط از ارتفاع
چه موقع برای درمان از جراحی استفاده می شود؟
در صورتی که سایر روش های درمانی غیر تهاجمی در کاهش درد موثر نباشد و فرد دچار مشکلات عملکردی جدی مانند بی اختیاری ادرار و مدفوع و … شود، توصیه پزشکان جراحی است.
نتیجه گیری
کمر درد را جدی بگیرید، برای درمان مشکلات مربوط به کمر به خوبی تحقیق کنید و یک پزشک با تجربه پیدا کنید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید.