درد بین دو کتف
وجود گره یا گرفتگی عضله : شایع ترین علت درد بین دو کتف و وجود گره در عضله یا گرفتگی آن است. در این شرایط معمولاً نقاط اطراف عضله در هنگام لمس کردن سفت به نظر میرسند. این امر میتواند به علت انجام دادن فعالیت جسمانی و گرم نکردن بدن به وجود بیاید به عنوان مثال انجام دادن حرکات پرتابی میتواند باعث به وجود آمدن نقاط حساس و یا گره مانند درون عضله شود.
این اختلال همچنین میتواند به علت درد در ناحیه گردن و شانه ایجاد شود.
این گرهها باعث محدودیت توانایی عملکردی شما میشوند و بر زندگی روزمره تان تاثیرات منفی خواهد گذاشت به نحوی که شما نمیتوانید دست خود را حرکت دهید تا یک جسم را بردارید یا حتی ممکن است چرخاندن بالاتنه برای شما دشوار شود.
آسیب دیدگی عضله
کشیدگی عضله یکی از علل شایع و رایج درد بین دو کتف محسوب میشود.
این وضعیت میتواند به علت استفاده بیش از حد یا تحت فشار قرار گرفتن بازوها یا قسمت فوقانی کمر ایجاد گردد. در صورتی که شما روی یک تخت جدید بخوابید یا وضعیت جدیدی را برای خوابیدن امتحان کنید یا حتی به تازگی یک برنامه ورزشی جدید را آغاز نماید ممکن است دچار کشیدگی عضله شوید. نامناسب بودن حالت بدن نیز در بروز این مشکل نقش دارد.
هنگامی که شما به سمت جلو خم میشوید فشار زیادی را به عضلات کمر خود وارد میکنید و در نتیجه دچار درد بین دو کتف خواهید شد.
ابتلا به اختلالات گردن
آرتروز گردن میتواند باعث بروز درد موضعی گردن و همچنین درد شانه ناشی از گرفتگی عضلات شود. تنگی کانال نخاعی، تنگ شدگی فضای کانال و تحت فشار قرار گرفتن عصب در ستون فقرات گردنی ناشی از آرتروز و دیسک گردن و مشکلات مرتبط با دیسک بین مهرههای ستون فقرات باعث بروز درد انتشار دهنده در ناحیه کتف خواهد شد.
ابتلا به اختلالات شانه
پارگی روتاتور کاف یا شانه یخ زده میتواند باعث بروز درد در اطراف دو کتف شود.
اگر شما به تازگی دچار آسیب دیدگی شانه شده اید ممکن است علت بروز درد کتف شما آسیب دیدگی آن باشد.
فشار میتواند باعث تنش در قسمت فوقانی کمر و شانهها شود.
یوگا یا تمرینات کششی میتوانند به کاهش تنش کمک کنند.
اجسام سنگین را بلند نکنید. بلند کردن اجسام سنگین میتواند منجر به آسیب شود که میتواند باعث ایجاد درد بین دو کتف شود. از حمل کیف های سنگین روی یک شانه خودداری کنید. اگر مجبور هستید چیزی را بلند کنید، حتماً زانوها را خم کنید و سعی کنید فشار زیادی به کمر خود اعمال نکنید.خیلی در یک حالت نمانید. هر از گاهی هنگام کار با رایانه یا کار پشت میز بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید.
این کار میتواند به آرامش ماهیچهها کمک کند. همچنین میتوانید از یک میز ایستاده استفاده کنید.
عادات خوب را در پیش بگیرید. حتماً غذاهای مفید بخورید،
هر شب هفت تا هشت ساعت بخوابید و حداقل سه روز در هفته ورزش کنید.
یک سبک زندگی سالم میتواند به شما کمک کند احساس قویتر و آرامتری داشته باشید که میتواند به شما در کنترل درد کمک کند.
بیشتر بدانید : دستگاه تراکشن ستون فقرات
درمانهای طبی جهت درد بین کتف ها:
ماساژ
ماساژ دادن قسمت بالای بدن میتواند به گردش خون کمک کند.
میتواند سفتی و تنش را کاهش دهد.
اسکولیوز
اسکولیوز یا کژ پشتی وضعیتی است که در آن ستون فقرات شما به طور غیر طبیعی خمیده است. این عارضه باعث بدشکلی، اسپاسم عضلانی شانه وکمردرد میشود. اسکولیوزمعمولاً خفیف است و نیازی به درمان ندارد، اگرچه بسته به انحنای ستون فقرات، مراجعه به فیزیوتراپی یا استفاده از بریس پشت میتواند برای بهبودی موثر باشد.
تروما
ترومای عضلانی آسیبی است که به فیبرهای عضلانی و بافتهای همبند به دلیل یک ضربه ی مستقیم وارد میشود. به طور معمول باعث درد، التهاب و کبودی موضعی می شود. ترومای عضلانی معمولاً با ورزش های پر برخورد، سقوط یا تصادفات وسیله نقلیه همراه ایجاد میشود. این آسیب عموماً خفیف است، اگرچه بهبود آسیب شدید بافتی می تواند زمانبر باشد.
عمل برداشتن کیسه صفرا یا بیماری سنگ کیسه صفرا
درد بین دو کتف می تواند در اثر برداشتن کیسه صفرا یا بیماری سنگ کیسه صفرا ایجاد شود.
جراحی لاپاراسکوپی
در جراحی لاپاراسکوپی که معمولاً برای کاهش وزن، پانکراتیت و کوله سیستیت (التهاب کیسه صفرا) استفاده می شود، کیسه صفرا برداشته میشود. شایع ترین عارضه بعد از جراحی لاپاراسکوپی، درد بین دو کتف است.
سنگ کیسه صفرا
سنگ های صفراوی ذرات سختی هستند که در کیسه صفرا ایجاد می شوند و معمولاً به دلیل غلظت بالای کلسترول، کلسیم یا بیلی روبین در صفرا ایجاد می شوند. علائم سنگ کیسه صفرا شامل ناراحتی معده، حالت تهوع، سوء هاضمه و درد بین دو کتف است.
آرتروز
آرتروز یک بیماری مزمن است که باعث درد، کاهش دامنه حرکتی و سفتی در مفاصل شما می شود و معمولا با افزایش سن بدتر می شود.آرتروز شانه زمانی رخ می دهد که غضروف شانه شما به ویژه در مفصل گوی و کاسه، فرسوده شود. بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان، عارضه ی آرتروز ستون فقرات است و این بیماری نیز میتواند منجر به درد بین دو کتف شود.
آمبولی ریه
آمبولی ریه زمانی است که لخته های خون از پاها به سمت ریه ها می روند اتفاق میفتد.
لخته های خون شریان های ریه را مسدود می کنند
و باعث تنگی نفس و درد ناگهانی و شدید بین دو کتف می شوند.
اگر این علائم را داشتید، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
حمله قلبی
درد بین دو کتف به ویژه در زنان، یکی از علائم رایج حمله قلبی است،
اگر دچار حمله قلبی شده اید، ممکن است تنگی نفس یا درد قفسه سینه نیز داشته باشید. اگر این علائم با هم ظاهر شدند، فورا به پزشک مراجعه کنید.
پارگی آئورت
هنگامی که رگ خونی متصل به قلب شما پاره می شود، باعث درد شدید در قسمت بالای کمر، بین دو کتف، تنگی نفس و سرگیجه می شود. پارگی آئورت می تواند کشنده باشد، بنابراین اگر شما یا یکی از عزیزانتان این علائم را دارید، فورا به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید.
سرطان
برخی از سرطان ها، مانند سرطان سینه یا ریه، باعث درد بین دو کتف می شوند.
سرطان سینه ممکن است به استخوان ها، به ویژه گردن و ستون فقرات شما گسترش یابد و باعث درد بین دو کتف شما شود. از سوی دیگر، سرطان ریه موجب تورم ریه ها میشود که این تورم نیز میتواند از دلایل درد بین دو کتف شما باشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت داشتن علایم زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:
- احساس درد شدید بین دو کتف
- بی حسی دست و بازو
- عدم توانایی در استفاده از شانه یا بازو
- تورم شانه
- در صورتی که درد بین دو کتف شما بیش از ۱۲ هفته طول بکشد
- یا در صورتی که اخیراً به دلیل افتادن، ورزش یا تصادف با وسیله نقلیه مجروح شده اید
درمان درد بین دو کتف
روش های درمان درد بین دو کتف بر اساس علت درد متفاوت است.
قبل از درمان، پزشک شما منبع درد را تعیین می کند.
درمانهای احتمالی شامل درمان سرد و گرم، کشش خفیف یا تجویز دارو است.
دارو
مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا آسپرین می توانند درد بین دو کتف شما را تسکین دهند. پزشک شما ممکن است قرص های استروئیدی یا تزریقی برای بهبودی درد و التهاب در برخی موارد ارائه دهد. آنها همچنین ممکن است داروهای ضد افسردگی یا شل کننده های عضلانی را برای آرام کردن بدرد شما تجویز کنند.
تمرینات ورزشی
انجام حرکات کششی روزانه می تواند گردش خون را در عضلات و مفاصل شانه بهبود بخشد، تحرک شما را افزایش داده و به طور بالقوه درد بین دو کتف را کاهش دهد. همیشه انجام حرکات کششی بعد از ورزش برای جلوگیری از آسیب دیدگی، سفت شدن ماهیچه ها و کشیدگی عضلات مهم است.
پیشگیری
برای جلوگیری از درد بین دو کتف، کشیدگی عضلات می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- از بلند کردن مکرر دستان به بالای سر خودداری کنید: تا حد امکان از فشار آوردن به بدن خود برای رسیدن به نقاط مرتفع خودداری کنید. اگر میتوانید، در صورت نیاز از یک چهارپایه یا نردبان استفاده کنید و سعی کنید وسایل را در مکانهایی که دسترسی به آن آسانتراست، نگهداری کنید.
- وضعیت و حالات فیزیکی مناسب داشته باشید: زمانی که در محل کار یا مدرسه هستید، تمام تلاش خود را بکنید که خمیده نباشید، درست بنشینید و حالت بدنی مناسبی داشته باشید. ممکن است استفاده از یک بالشتک صندلی برای کمک به بهبود وضعیت خود در هنگام نشستن استفاده کنید. علاوه بر این، در وضعیت های عجیب و غریب نخوابید، زیرا ممکن است درد بین دو کتف شما را تشدید کند.
- استفاده از تشک با کیفیت بالا: در کنار حفظ حالات درست هنگام خوابیدن میتوانید از تشک های طبی با کیفیت هنگام خواب استفاده کنید که به حفظ سلامتی ستون فقرات شما کمک کرده و هنگام خواب از وارد شدن فشار به عضلات شما جلوگیری میکند.
- عضلات خود را بیش از حد تحت فشار نگذارید: اگر درد دارید، به خود فشار نیاورید و با درد مبارزه نکنید، زیرا این کار فقط اوضاع را بدتر می کند و باعث آسیب بیشتر می شود. همچنین اجسام سنگین بلند نکنید و بدن خود را فراتر از حد توانش زیر فشار نگذارید. در صورت نیاز به جابجایی جعبه های بزرگ یا اثاثیه سنگین، از شخص دیگری کمک بگیرید.
- سبک زندگی سالم را در اولویت قرار دهید: حفظ تناسب اندام از آسیب های احتمالی جلوگیری می کند، بنابراین حتماً به طور منظم ورزش کنید و یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. همانطور که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه میشود، به طور متوسط یک فرد بزرگسال باید ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشد.
- حرکات کششی روزانه: علاوه بر فعالیت بدنی، انجام حرکات کششی روزانه باعث بهبود تحرک و کاهش درد می شود. مطمئن شوید که همیشه بعد از تمرینات ورزشی، حرکات کششی انجام دهید تا از فشار یا آسیب احتمالی جلوگیری کنید.