روماتیسم ستون فقرات چیست؟ علت ،روش درمان و علائم این بیماری چیست؟
روماتیسم ستون فقرات
بیماری روماتیسم ستون فقرات
بیماری روماتیسم ستون فقرات یک بیماری مزمن و التهابی است که با نام علمی اسپوندیلیت انکیلوزان معروف است.فرد در این بیماری در ابتدا در قسمت تحتانی کمردرد اندکی را تجربه می کند اما با گذشت زمان بیماری به آهستگی پیشرفت کرده و باعث ادغام مهره یا به عبارتی سبب فیوژن شده و همین ادغام مهره موجب خشکی ستون فقرات می شود.
این بیماری اگر در اولین مراحل ابتدایی در مان نشود عوارض آن ممکن سایر اعضا و ارگان های بدن را تحت تاثیرقراردهد.
علت بیماری روماتیسم ستون فقرات چیست؟
با پیشرفت و علم و تکنولوژی هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده است.اما احتمالا این بیماری را یک بیماری خود ایمنی می دانند.
چون علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نشده است پس روش های پیشگیری از آن نیز مشخص نیست. اما مهمترین پیشگیری در این بیماری مراجعه زودهنگام پس ازمشاهده اولین علایم بیماری است.
شیوع بیماری اسپوندیلیت انکیلوزان
شیوع این بیماری معولا در مردان بیشتر از زنان است و غالبا افراد ۱۵تا۴۰سالگی در معرض ابتلا به این بیماری هستند. در جامعه نیز ۰/۵تا۵/ ۱ درصد از افراد مبتلا به این بیماری هستند
روش های درمان بیماری روماتیسم ستون فقرات
هنوزروش درمانی متناسب برای درمان این بیماری شناسایی نشده است اما با استفاده از دارو درمانی و مراجعه به فیزوتراپی میتوان از پیشرفت بیماری را کم کرد.البته امروزه با پیشرفت علم میتوان این نوید را داد با ساخت داروهای جدید میتوان تا حدودی این بیماری را کنترل و درمان کرد البته این نکته را نیز باید اشاره کرد تمام این روش ها بستگی به شدت بیماری فرد دارد ممکن است در برخی افراد با مصرف دارو و انجام حرکات ورزشی کفایت کند و برخی افراد دیگر نیاز با انجام این روش ها کارساز نباشد و نیاز به انجام عمل داشته باشند.
علایم بیماری روماتیسم ستون فقرات چیست؟
علایم این بیماری درافراد مختلف متفاوت است و ممکن است در برخی افراد فقط در ناحیه کمر درد را احساس کنند و طی چندین سال بیماری پیشرفتی نکند ولی در برخی دیگراین بیماری این روز به روز پیشرفت کرده و ناحیه گردن و پشتی را نیز درگیر کند. همچنین این بیماری طیف بسیار گسترده ای دارد .به این صورت که در تمام ساعت روز علایمش یکسان نیست ممکن است دربرخی از روزها شدتش بیشتر شود.
این افراد معمولا برای حفظ تعادل خود معمولا به صورت خمیده در واقع میتوان گفت شکل ایستادن این افراد شبیه به s است.
در افرادی که این بیماری پیشرفت بیشتری کرده است این موارد شدیتر است و در برخی گردن به سمت جلو خم میشود و معمولا بی حرکت است به صورتی که فرد توانایی حرکت دادن و بالا آوردن سر خود را ندارد.و همچنین در موارد شدیدتر ای خمیدگی به حدی میرسد که فک فرد به سینه چسبیده است و حتی دز غذا خوردن نیز دچار مشکل میشود.
دیگر علائم بیماری روماتیسم ستون فقرات
به صورت خلاصه از جمله علایمی که میتوان برای این بیماری نام برد عبارتند از:
درد در ناحیه پایینی کمر و لگن، به گونه ای که لمس کردن این ناحیه برای فرد درد شدید ایجاد می کند.
در برخی افراد که این بیماری پیشرفت کرده است ممکن است درد در ناحیه کمر و باسن شدیدتر شده این افراد به هنگام بیدار شدن از خواب تا یکساعت احساس خشکی در ناحیه ستون فقرات و همچنین کمرددرد را احساس می کنند که با انجام حرکات و تحرکات روزمره این علایم به مرور کاهش می یابد.
تب خفیف، خمیدگی سر و گردن به سمت جلو، که با گذشت زمان این خمیدگی بیشتر خواهد شد.