ضعف عضلات کمر چیست؟ علت، علائم و درمان این مشکل چیست؟
ضعف عضلات کمر
ضعف عضلات کمر چیست؟
یکی از مشکلاتی که در کمر اتفاق می افتد و موجب ایجاد ناراحتی و اختلال در کمر فرد می گردد، ضعف عضلات کمر می باشد. منظور از ضعف عضلات کمر، یعنی ضعیف شدن عضلات (عضلات سطحی و بزرگ و یا کوچک و عمقی) و ناتوانی آن ها که موجب کند شدن حرکت کمر و کاهش دامنه حرکتی آن می شود.
علت ضعف عضلات کمر
اکنون می خواهیم بدانیم ضعف کمر نشانه چیست؟ این عارضه به دلایل مختلفی در کمر فرد ایجاد می شود. این دلایل عبارتند از:
کمبود ویتامین های ضروری بدن: یکی از علل مهم در ایجاد ضعف های عضلانی بدن از جمله کمر، عادات اشتباه و تغذیه نامناسب می باشد. کسانی که از مواد غذایی با ویتامین های ضروری استفاده نمی کنند به شدت در معرض ابتلا به عارضه هایی از جمله ضعف عضلات کمر قرار می گیرند. کمبود ویتامین های بی، سی و همچنین پتاسیم موجب ضعف عضلانی در بدن و کمر می شود. لازم به ذکر است کسانی که به طور مستقیم در معرض نور خورشید قرار ندارند و بیشتر اوقات در مکان های سر پوشیده هستند نیز به دلیل کمبود ویتامین دی ممکن است دچار عارضه ضعف عضلانی شوند.
کمبود آب: افرادی که سطح اب بدنشان کم است، به ضعف های عضلانی دچار می شوند.
فشار و ضربه های مکرر به کمر: سوانح مختلفی که با فشار و ضربه همراه هستند، به مرور زمان و با آسیب دیدگی عضلات، رباط ها و تاندون ها (کشیدگی رباط ها، عضلات، فشرده شدن عصب) موجب ایجاد ضعف در عضلات کمر و ضعیف شدن آن ها شده و در نهایت از دست دادن عملکرد سابق و کاهش دامنه حرکتی کمر می شوند.
بیماری و عوارض مربوط به کمر: یکی دیگر از دلایل ضعف عضلات کمر، بیماری هایی از جمله آرتروز، پوکی استخوان، ام اس، فتق دیسک کمر و… می باشد. گاهی ضعف عضلانی یکی از علائم بیماری ها و آسیب های کمر بوده و به همراه این بیماری ها اتفاق می افتد و موجب ایجاد ناراحتی بیشتر در کمر فرد می شود.
عدم انجام فعالیت های ورزشی: کسانی که تحرک ندارند و برای تقویت ماهیچه و عضلات خود ورزش نمی کنند، با افزایش سن و با کوچکترین مشکل در کمر دچار ضعف عضلانی می شوند.
علائم ضعف عضلات کمر
پس از آشنایی با دلیل ضعف عضلات کمر، اکنون قصد داریم شما را با علائم ضعیف شدن عضلات کمر آشنا نماییم. این موارد عبارتند از:
ضعف عضلانی اولیه یا واقعی
در شرایطی که نمی توانید کارهایی را حتی برای بار اول به کمک عضله انجام دهید، ضعف عضلات کمر نمود پیدا می کند. در این شرایط عضله نمی تواند با وجود تلاش های زیاد، نیروی مناسب را اعمال کند و ماهیچه نیز به خوبی کار نکرده و از حالت طبیعی خارج شده است. در چنین وضعیتی، ماهیچه ها از حد طبیعی خود دور می باشند و حجم آن ها نیز کم می شود. به طور مثال زمانی که فرد دچار سکته مغزی می شود و یا دیستروفی عضلانی، این شرایط ایجاد می شود. شرایط گفته شده به طور زیادی در تحلیل عضلات و قدرت آن ها تاثیر گذار است.
خستگی عضلانی
این وضعیت نوعی حس خستگی در زمان به کارگیری از عضله برای فرد ایجاد می نماید و فرد دچار مسائلی مانند خستگی کمر می شود. در مواقعی به این شرایط آستانه نیز می گویند. در این حالت ماهیچه ها ضعیف نشده اند و توانایی انجام کار خود را دارند ولی برای آن باید تلاش مضاعفی را اعمال نمایند. این نوع ضعف در افرادی که دارای مشکلاتی از قبیل سندرم خستگی مزمن، اختلالات خواب، بیماری قلبی، ریوی، کلیوی و یا افسردگی هستند، مشاهده می شود.
چاق شدن عضلات
در مواقعی خستگی عضلات ناشی از چربی پذیری آن ها می باشد. ماهیچه دچار خستگی شده و نیز در شرایطی غیر عادی مانند میاستنی گراویس و دیستروفی میوتونیک نمایان می شود. این سه نوع ضعف معمولا دارای تفاوت های مبهمی می باشند و امکان داشتن بیش از یکی از آن ها وجود دارد. علاوه بر این امکان پیشرفت از یکی از آن ها به دیگری نیز وجود دارد.
درمان ضعف عضلات کمر
علت ضعف کمر به دلیل کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین سی، ویتامین بی و کمبود پتاسیم است که سبب می شوند تا احساس ضعف در کمر به وجود بیاید. استفاده از غذاهایی که سبب رساندن این مواد به بدن می شوند، جهت بهبود توان عضلانی بدن بسیار موثر می باشد. از جمله مشکلات رایجی که امروزه افراد زیادی را با خود درگیر کرده است، می توان به کمر درد اشاره نمود. ضعف عضلات کمر و شکم از دلایل عمده ایجاد این مشکل می باشد که در بیشتر موارد به انجام نرمش های طبی ویژه ای می توان آن ها را تقویت نمود.
راه رفتن در آب و یا در حالت ایده آل تر، شنا کردن بسیار موثر است. تقویت عضلات به وسیله شنا کردن در آب به خوبی صورت می گیرد. همچنین راه رفتن در آب نیز تاثیر مثبتی در این زمینه خواهد داشت. فقط برای راه رفتن در آب باید این نکته را در نظر گرفت که این امر در صورتی که همراه با سرعت باشد موثر است. زیرا به این ترتیب فرد در جلوی ساق و ران های خود، مقاومت آب را احساس نموده و تقویت عضلات ران به خوبی انجام می شود. در شرایطی که سرعت راه رفتن در آب را زیادتر نمایید، تقویت عضلات شکم و نیز کمر هم به خوبی صورت گرفته که نتیجه آن کاهش کمر درد و بهبود ضعف کمر می باشد.