۱۶ باور غلط در مورد کمر درد
موسسه ملی اختلالات مغز و اعصاب و سکته مغزی، عوامل خطرزا برای کمردرد را شناسایی کرده است، آنها عبارتند از:
افزایش وزن: اضافه وزن، چاقی یا افزایش سریع وزن می تواند باعث ایجاد فشار در کمر شود.
ژنتیک: برخی از دلایل کمر درد، مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان (نوعی آرتروز )، یک جنبه ژنتیکی دارند.
اضافه بار کوله پشتی: کوله پشتی پر از کتاب و لوازم می تواند منجر به بروز کمر درد شود.
بارداری: بارداری معمولاً همراه با کمردرد همراه است که ناشی از تغییر وزن و ترازبندی لگن می باشد.
شغل: داشتن شغلی که به بلند کردن، فشار آوردن به کمر و یا کشیدن نیاز دارد، می تواند منجر به آسیب دیدگی و کمردرد شود.
سن: احتمالا اولین موارد از کمر درد بین ۳۰ تا ۵۰ سالگی اتفاق میفتد و کمردرد با افزایش سن بیشتر می شود.
سطح تناسب اندام: کمردرد بیشتر در افرادی که از نظر جسمانی آمادگی جسمانی مناسبی ندارند، رخ می دهد.
کمر درد بسیار شایع است. در حقیقت، ۸۰٪ از افراد در دوره ای از زندگی دچار کمردرد قابل توجهی می شوند. علائم کمر درد در افراد مختلف، متفاوت است. آنها می توانند تیز یا کسل کننده، ماندگار یا کوتاه باشند. باور های غلط مربوط به کمردرد نیز شایع هستند. اما آیا می توانید افسانه ها و واقعیت های بعدی را تشخیص دهید؟
باور غلط کمر درد: همیشه صاف بنشینید.
می دانیم که خم شدن روی صندلی برای کمر شما مضر است. با این حال، بیش از حد صاف نشستن و بی حرکت نیز می تواند کمر شما را تحریک کند.
برای تسکین کمردرد از نشستن طولانی مدت، سعی کنید به طور متناوب به صندلی خود تکیه داده و پاها را روی زمین قرار دهید و کمی خم شوید. همچنین، در صورت امکان بخشی از روز را بایستید (به عنوان مثال هنگام تلفن یا مطالعه).
باور غلط در مورد کمر درد: اجسام سنگین را بلند نکنید.
مهمترین اصل در هنگام بلند کردن اشیاء، حالت و نحوه بلند کردن شما است، نه فقط سنگینی وزنه ای که آن را بلند می کنید. هنگام بلند کردن، سعی کنید تا جایی که ممکن است به جسم نزدیک باشید و چمباتمه بزنید. هنگام بلند کردن اشیا> خم نشوید اما مراقب باشید، سعی نکنید وزنه سنگین را بیش از توانایی خود بردارید.
باور غلط: استراحت در تختخواب همیشه بهترین راهکار است.
استراحت در بستر می تواند به کشیدگی حاد کمر یا آسیب دیدگی بیشتر منجر شود. اما اینکه شما باید در رختخواب بمانید درست نیست. گاهی اوقات بی حرکت ماندن در رختخواب می تواند درد کمر را بدتر کند. زمانی استراحت شدید در رختخواب توصیه رایج پزشکی برای کمردرد بود. اما پزشکان امروزه بیشتر به دلیل بهبودی فعالیت متوسط و استراحت مناسب را توصیه می کنند.
باور غلط: درد کمر از آسیب به آن ناشی می شود.
مطمئناً، اگر اجسام سنگین را به طور مرتب در محل کار خود بلند کنید، به احتمال زیاد دچار کمردرد خواهید شد. وضعیت نادرست بدن و وزن نامناسب، مطمئناً ممکن است درد شما را ایجاد یا تشدید کند. اما کارگرانی که دارای مشاغل کم تحرک هستند در واقع بیشتر از کسانی که در کار متوسط فعال دارند مستعد آسیب به دیسک هستند. تا ۸۵٪ از افرادی که کمردرد دارند، نمی توانند لحظه خاصی از زمان بروز درد خودشان را به یاد بیاورند. بررسی ها نشان می دهد که در بسیاری از موارد آسیب دیدگی ها مانند تخریب دیسک، عفونت ها و بیماری هایی که به ارث می رسند، مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان می توانند باعث کمردرد شوند.
باور غلط: لاغری به معنای عدم درد در کمر است.
این باور غلط است چون افراد خیلی لاغر نیز می توانند در معرض کمردرد قرار داشته باشند، به ویژه افرادی که اختلالات خوردن و پوکی استخوان دارند.
باور غلط: ورزش برای کمردرد مضر است.
ورزش منظم برای پیشگیری از کمردرد بسیار مفید است. در واقع، گاهی اوقات یک برنامه ورزشی خفیف برای کسانی که دچار آسیب حاد کمر هستند، توصیه می شود. این کار اغلب با تمرینات ملایمی آغاز می شود که به تدریج شدت آن افزایش می یابد.
برخی از بیماران می گویند که جراحی ستون فقرات و ماساژ می تواند به کمردرد آنها کمک کند در حالی که برای دیگران ممکن است جراحی درد آنها را کمتر تسکین دهد.
از طرفی هم طب سوزنی می تواند برای تسکین بسیاری از انواع کمردرد که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند، مفید باشد. یوگا و درمان شناختی رفتاری نیز ممکن است مفید باشد.
باور غلط در مورد کمر درد: تشک تختخواب ثابت بهتر است.
واکنش مردم نسبت به محکم بودن تشک بسیار متفاوت است. یک بررسی از اسپانیا نشان داده است که کسانی که روی تشک متوسط سفت می خوابند (با نمره ۵.۶ در مقیاس ۱۰ درجه سخت و نرم) کمردرد و ناتوانی کمتری نسبت به افرادی که روی تشک سفت (۲.۳ در مقیاس) می خوابند، دارند.
باور غلط: دیسک های لغزنده نیاز به جراحی دارند.
در بیش از ۷۰ درصد علت کمردرد موارد ناشناخته است. حتی وقتی آزمایش ها آسیب دیدگی دیسک را تأیید می کنند، ممکن است بیمار نیازی به جراحی نداشته باشد. مطالعات MRI نشان می دهد که وقتی دیسک فتق (برجستگی، پارگی یا بیرون زدگی) می شود ناحیه آسیب دیده دیسک اغلب پس از گذشت زمان به خودی خود بهبود می یابد. بعد از شش هفته، ۹۰ درصد دیسک های لغزنده به تدریج بهبود می یابند. بیشتر متخصصان، درمان بدون جراحی را به عنوان اولین قدم توصیه می کنند. اگر کمردرد با استفاده از درمان محافظه کارانه بهتر نشده باشد، ممکن است جراحی توصیه شود.
باور غلط: اشعه ایکس، MRI همیشه می تواند علت کمر درد را مشخص کند.
دستگاه هایی مانند اشعه ایکس، ام آر آی، سی تی اسکن که بتوانند اعماق بدن را بررسی کنند همیشه تاثیر خوبی برای شناسایی علت کمردرد ندارند. واقعیت این است که ناهنجاری های ستون فقرات حتی در افراد بدون کمر درد هم دیده می شود و اگر عضلات شما اسپاسم یا رباط های شما کشیده شده باشد، در یکی از این آزمایشات تصویربرداری نشان داده نمی شود. به همین دلیل یک معاینه دقیق بدنی اغلب می تواند مفید و موثر باشد.
باور غلط: کمردرد اغلب ناتوان کننده و مزمن است.
غالبا مشکلات کمر در ابتدا بسیار دردناک هستند. اما بیشتر افراد در طی چند هفته به سرعت بهبود می یابند و بهبودی آنها معمولاً بعد از چند ماه حتی بیشتر هم می شود. خبر خوب این است که تنها درصد کمی از مبتلایان به کمردرد به دلیل شرایط خود ناتوان می شوند. بیشتر آنها می توانند فعالیت های مورد علاقه خود را نسبتاً به زودی ادامه دهند.
باور غلط در مورد کمر درد: درد بیشتر نشان دهنده آسیب بیشتر است.
درد از آنچه فکر می کنید پیچیده تر است. دو نفر با مشکلات کمر بسیار مشابه ممکن است سطح بسیار متفاوتی از درد را گزارش کنند. به نظر می رسد توانایی مغز در احساس و بیان درد در برخی افراد بیش از دیگران تنظیم شده است. عوامل شخصی و محیطی و همچنین ژنتیک همه در چگونگی درک درد نقش دارند. بنابراین، وقتی صحبت از کمر می شود، درد شدید همیشه به معنی آسیب جدی نیست.
باور غلط: نشستن طولانی مدت باعث ایجاد درد در کمر می شود.
آیا شما در طول روز پشت میز هستید؟ اگر تمام روز را در محل کار خود بنشینید، واقعاً می توانید درد را در پشت خود احساس کنید. اما آیا نشستن تمام روز در محل کار باعث کمر درد می شود؟ به نظر می رسد پاسخ “نه” باشد. پس از بررسی ۲۴ مطالعه که همه به دنبال ارتباط بین مشاغل میز و کمردرد بودند، یک بررسی به این نتیجه رسید که هیچ مدرکی برای ارتباط این دو وجود ندارد.
اما واقعیت این است که طرز تفکر شما می تواند بر کمردرد شما تأثیر بگذارد. بررسی ها نشان می دهد وقتی بیماران معتقدند که از نظر ساختاری از نظر کمر دچار مشکل جدی شده اند، به احتمال زیاد دچار کمردرد مزمن می شوند. این مورد در مورد افرادی که بیش از نیاز خود استراحت می کنند و همچنین در افرادی که قادر به کنترل کمر درد خود نیستند نیز صادق است. در این شرایط بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. با داشتن اطلاعات و مشاوره مناسب، می توانید هر چه سریع تر برای بهبودی خود قدم بردارید.